Seuraa Ramirent Finland Oy

Kesä-Rameja ympäri Suomen

Uutinen   •   Heinä 24, 2014 16:06 EEST

Ramirent on osallistunut nuorten työllistämiseen toistuvasti, vaikka taantuma on koetellut monia alan yrityksiä ja näin vaikeuttanut nuorten mahdollisuuksia saada kesätyöpaikkaa. Tänäkin kesänä Ramirentin alaisuudessa työskentelee paljon nuoria. Ramirent tarjoaa hyvin monipuolisesti erilaisia tehtäviä kesätyöntekijöille. Kuten kaikilla aloilla, niin meillä Ramirentilläkin tarvitaan monenmoista osaajaa. Tässä esittelemme muutamia Kesä-Rameja työtehtävissään

Tyl Freewayn Ramirentin toimipisteellä työskentelevä kesätyöntekijä Ida Rosenblad, 20, kirjoitti ylioppilaaksi viime syksynä. Hän asuu Keravalla, mutta on lähtöisin alun perin Kotkasta. Rosenblad on ensimmäistä kesää töissä Ramirentillä, ja viihtyy hyvin. ”Olen oppinut nopeasti uusia taitoja, kuten ajamaan minikuormaajaa ja hakemaan tietoa kassajärjestelmästä”, Rosenblad kertoo. Hänen muihin työtehtäviinsä kuuluu asiakaspalvelu ja pihatyömaan siisteydestä huolehtiminen.

Susanna Norvio, 23, työskentelee Ramirentin Herttoniemen toimipisteellä tämän kesän. Aiemmin hän on ollut töissä Ramirentillä Suutarilan toimistolla useampana kesänä ja tehnyt muun muassa kahvituksia, asiakastietomuutoksia sekä skannannut tilitietohakemuksia. Tänä kesänä Norvio sai toimipistetöitä, ja hänen töihinsä kuuluu tarkastaa palautetut koneet, asiakkaiden auttaminen, ja välillä myös tavaranhakua. Norvio kertoo työssään oppineensa koneiden toiminnasta ja siitä, mihin niitä käytetään. Hän on opiskellut kaksi vuotta Aalto-yliopiston kemiatekniikan korkeakoulussa materiaalitekniikan linjalla ja hyötynyt työssään aiemmista opinnoistaan, sillä materiaalitekniikkaan liittyvät metallit ja työkoneet. Norvio kertoo viihtyneensä, vaikka olikin alun perin vieras ala. ”Töissä on mukava porukka, ja asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan vaikka en tiedä välttämättä kaikesta kaikkea”, Norvio lisää. ”Mut onhan tää nyt ihan erilaista kuin toimistossa, ei haittaa yhtään että kädet tulee likaisiksi.”

Rami Olas, 24, on kesätöissä Hämeenlinnan pisteellä. Viime kesänä Olas sai idean hakea töihin Ramirentille nähtyään työpaikkailmoituksen netissä, ja tämä kesä onkin jo hänen toinen kesänsä Ramirentillä. Työssään hän palvelee asiakkaita toimipisteellä tai kuljettaa tavaraa asiakkaille ja toimipisteille. Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa julkista talousjohtamista opiskeleva Olas on kotoisin Pälkäneeltä ja kulkee sieltä töihin. Olas kertoo viihtyneensä. Hän pitää hauskasta työyhteisöstään ja ilmapiirin rentoudesta. ”Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä, vaikka se ei välttämättä olisi siltä alalta, jota on opiskellut”, Olas lisää.

Arttu Walden, 18, on töissä Lahden toimipisteellä, ja Ramirent on hänen ensimmäinen kesätyöpaikkansa. Abivuottaan lukiossa aloitteleva Walden haki kesätöitä jo vuoden alusta ja pääsi Ramirentille. Hänen töihinsä kuuluu esimerkiksi palautusten hoitamista, koneiden puhdistusta ja laitteiden tarkistusta. Walden kertoo tulevansa mielellään uudestaan kesätöihin Ramirentille.

Saida Hyötylä, 24, työskentelee ensimmäistä kesää Ramirentillä, Tampereen Lamminpään toimipisteellä.  Viime kesänä Hyötylä työskenteli Cramolla, joten koneiden vuokraustoiminta on tuttua, ja nyt hän on tuurannut tiskillä lomiaan pitäviä. Toimipisteen hoitamisen lisäksi Hyötylä on tehnyt kurottajalaskutuksia Pirkkalassa. Ne vaativat rakennusalan käänteisen arvonlisäveron tuntemusta, jonka hän tuntee opiskelujen puolesta, mutta sai lisätaitoa työhönsä käytyään Ramirentin laskutuskoulutuksen. Alun perin Tampereelta kotoisin oleva Hyötylä opiskelee kauppatieteitä Turun yliopistossa ja nyt hänellä on alkamassa viimeinen vuosi. Hyötylä kertoo viihtyneensä ”erittäin hyvin kyllä”. Hän kommentoi kyseessä olevan pieni piste, jossa vain kolme ihmistä töissä, mutta jossa toimintaa riittää ja on helppo tutustua kanssatyöntekijöihin. ”Heti tultiin toimeen työporukan kanssa”, hän lisää.

Reijo Kariniemi, 23, työskentelee toista kesää Ramirentillä. Hän oli töissä Suutarilassa toimipisteellä viime kesänä. Tämänhetkiset työtehtävät eroavat paljon siitä mitä hän teki viime kesänä, sillä tällä hetkellä Kariniemi on töissä ERP -projektissa kalustonhallinnassa. Ramirentin vanha vuokrausjärjestelmä vaihtuu ja tieto on muutettava vanhasta järjestelmästä uuteen, tehtävää siis riittää. Hänen muihin työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi romutusten hoitamista. Kariniemi opiskelee tuotekehitystä ja tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa Otaniemessä. Hän kertoo viihtyneensä töissä, sillä ihmiset ja työympäristö ovat mukavia, ja mahdolliset ongelmatilanteet ovat helposti ratkaistavissa.

Riitta Komulainen, 22, työskentelee Ramirentillä ensimmäistä kesää Suutarilan hallinnossa. Viralliselta toimekuvaltaan Riitta on kesätoimittaja, mutta käytännössä hänen työtehtäviinsä kuuluu erilaisten juttujen kirjoittaminen, kuvien ottaminen sekä muiden markkinointiin liittyvien asioiden hoitaminen. Riitta opiskelee historiaa Helsingin yliopistossa ja on juuri palannut opiskelijavaihdosta Ranskasta. ”Tykkään kirjoittaa ja kuvata muutenkin ja sen lisäksi on ollut siistiä tavata uusia ihmisiä, nähdä uusia paikkoja ja käydä eri paikkakunnilla työn puolesta”, kommentoi Komulainen.  Ramirentillä Riitta työskentelee markkinointiosastolla, mutta käytännössä työ tehdään kentällä esimerkiksi tutustuen eri toimipisteisiin, työmaihin sekä muihin alaan liittyviin kohteisiin. Kävimme tutustumassa Ramirentin messuosastoon, Äijä-Puistoon Jyväskylän Asuntomessuilla ennen messujen avautumista yleisölle. Oli mielenkiintoista päästä kurkkaamaan kulissien taakse. Samalla pääsin haastattelemaan Ramirentin yhteistyökumppania NoppaKodin Aria”, Riitta kertoo. "Olen viihtynyt hyvin ja työ on ollut monipuolista, minut on otettu kivasti vastaan kaikkialla", Riitta vielä summaa.

Teksti ja kuvat: Riitta Komulainen ja Anna Hanström


Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.