Seuraa Ramirent Finland Oy

Länsimetro on valinnut RamiSmart -järjestelmän parantamaan työturvallisuutta projektissaan

Lehdistötiedote   •   Loka 17, 2018 09:00 EEST

(kuvassa: toimitusjohtaja Ville Saksi (oikealla), tekninen johtaja Raimo Kaunismäki, toimitusjohtaja Mikael Kämpe ja COO Veikko Lehtola)

Länsimetron kakkosvaiheen kaikille työmaille on valittu Ramirentin toimittama RamiSmart -järjestelmä parantamaan työmaan turvallisuutta ja kommunikaatiota eri osapuolten kesken. RamiSmart -järjestelmä on laaja työmaille suunniteltu modulaarinen kokonaisuus, joka sisältää toimintoja kalustonhallinnasta kulunvalvontaan. RamiSmart mahdollistaa myös vain yhden järjestelmän käytön kulkuoikeuksien hallinnan lisäksi myös kalustonhallintaan ja olosuhteiden hallintaan.

Länsimetro valitsi työmaalleen käyttöön kulunvalvontamoduulin. Toimituksen arvo on 496 000 euroa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Länsimetron kanssa tehtyyn yhteistyöhön jo tässä vaiheessa projektia. Olemme jo suunnitelleet uusia toimenpiteitä, joilla parannamme turvallisuutta työmailla mm. tarjoamalla työvälineitä myös viranomaisille. Näitä oppeja haluamme sitten viedä myös muille asiakkaillemme digitaalisten työvälineiden kautta”, kertoo Ramirentin COO Veikko Lehtola.

”Kulunvalvontajärjestelmä estää ulkopuolisia pääsemästä työmaalle, ehkäisee ilkivaltaa ja varkauksia sekä parantaa työturvallisuutta. Teemme tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa rakentamisen aikana. Hätätilanteessa keskitetty kulunvalvonta auttaa selvittämään reaaliaikaisesti, montako henkilöä työmaalla maan alla on.”, kertoo tekninen johtaja Raimo Kaunismäki Länsimetrosta.

RamiSmart –järjestelmä helpottaa Länsimetron kaikkien työmaiden henkilöiden pääsyoikeuksien hallinnointia. Henkilöiden kulkeminen työmailla on seurattavissa pääurakoitsijasta riippumatta. Tieto on reaaliaikaista ja samalla hoituu myös viranomaisraportointi.

Kulunvalvontajärjestelmätoimitukseen kuuluu kulunvalvonnan hallintajärjestelmä ja kenttälaitteet kaikille työmaaporteille koko projektin ajaksi. Jokaisen työmaan portit tulevat olemaan lukittuja ja käynti työmaalle tapahtuu kulunvalvonnan kautta. Kulunvalvontajärjestelmä estää ulkopuolisia pääsemästä työmaalle, ehkäisee ilkivaltaa ja varkauksia sekä parantaa työturvallisuutta.

Ramirent on johtava konevuokrausalan yritys, joka tarjoaa asiakkailleen ensiluokkaisia laitteita, palveluja ja osaamista. Ramirentin vuokrausratkaisut yksinkertaistavat asiakkaiden liiketoimintaa. Ramirent palvelee laajaa asiakaskuntaa, kuten rakennusalaa, teollisuutta, palvelualaa, julkista sektoria ja kotitalouksia. Konsernilla on 2 686 työntekijää 290 toimipisteessä 10 maassa. Ramirent toimii Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa.

Ramirent Finland Oy on Suomen suurin ja kattavin rakennuskonevuokraamo, joka palvelee asiakkaitaan maanlaajuisesti yli 58 vuokraamon verkostollaan ja yli 550 luotettavasta vuokrauskonepalvelun ammattilaisesta koostuvan henkilöstön voimin.

Ramirent – More Than Machines™.
www.ramirent.fi


Länsimetron tehtävänä on rakentaa metro Ruoholahdesta Kivenlahteen. Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle rakentuu 7 km pitkä ratalinja ja 5 asemaa. Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko. 2017 valmistui 14 kilometriä pitkä ratalinja Ruoholahdesta Matinkylään ja kahdeksan uutta asemaa. Länsimetro Oy omistaa osuuden asemat ja radan teknisine järjestelmineen. Osuus on luovutettu operaattorille lokakuussa 2017. www.lansimetro.fi, @metrorakentuu

Liitetiedostot

PDF-tiedosto

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.