Seuraa Ramirent Finland Oy

Ramirent ja Smart & Clean pelastamaan maailmaa

Lehdistötiedote   •   Tammi 23, 2017 16:42 EET

Ramirent ja Smat & Clean pelastamaan maailmaa

Ramirent Finland Oy on mukana hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää pääkaupunkiseudusta ja Lahdesta maailman paras testialusta smart- ja cleantech-ratkaisuille, joita tarvitaan kaupungistuvassa ja fossiilisen energian käytöstä eroon pyrkivässä maailmassa. Tehtävää hoitamaan Sitra on perustanut Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiön.

Säätiössä ovat mukana kumppaneina pääkaupunkiseudun kaupungit ja Lahti, valtio, Uudenmaan liitto sekä yrityksiä. Hanke on omiaan edistämään asetettuja ilmastotavoitteita, ja uusia muun muassa liikkumiseen ja asumiseen liittyviä teknologioita testataan alueen kaupungeissa. Tavoitteena on parantaa asukkaiden elämänlaatua, hillitä ilmastonmuutosta ja vauhdittaa kiertotaloutta. Parhaat ratkaisut luovat menestyvää liiketoimintaa, ja niiden myötä syntyy uusia tuotteita ja palveluita asukkaiden ja yritysten käyttöön. Tarkoitus on viedä testattuja ratkaisuja myös maailmalle laadukkaina vientikonsepteina.

Smart & Clean -säätiö toimii tahona, joka yhdistää yksityiset ja julkiset toimijat tuottamaan erilaisia projektikokonaisuuksia. Yhteistyöllä havitellaan alueelle uusia innovaatioita, kasvua ja työpaikkoja. Kaikkien hankkeeseen sitoutuneiden toimijoiden – asukkaiden, kaupunkien, yritysten, valtion ja tutkimuslaitosten – mukanaolo mahdollistaa menestyksen ratkaistaessa kaupunkien ongelmia. Säätiön toiminta rahoitetaan lahjoituksin ja avustuksin seudun kaupungeilta, Sitralta ja yrityksiltä. Myös valtio rahoittaa Smart & Clean -projekteja. Säätiön viiden vuoden toiminta-ajan sisällä on tarkoitus synnyttää 20–30 käytännössä testattua projektikokonaisuutta.

Toiminnassa keskitytään viiteen ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin merkittävästi vaikuttavaan pääalueeseen ja niiden rajat ylittäviin muutoksiin. Smart & Clean työskentelee maailman houkuttelevinta päästötöntä liikkumista, maailman resurssiviisainta kaupunkilaista, maailman älykkäintä kaupunkienergiaa, maailman johtavaa kiertotalous- sekä ympäristöpositiivisen rakentamisen edelläkävijäkaupunkia kohti. Hankkeen puitteissa kehitetäänkin houkuttelevia, älykkäitä ja tehokkaita liikennepalveluja; ruokahävikkiä pienentäviä ja energiatehokkaita asumisen ratkaisuja; tehokasta ja päästötöntä energiajärjestelmää Helsingin seudulla; jakamistalouteen, yhteistoimintaan ja resurssien järkevään käyttöön liittyviä innovaatioita sekä ympäristön ja asukkaiden kannalta suotuisia asuinalueita, jotka esimerkiksi tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat sitä. Tavoitteiden toteutuessa pääkaupunkiseudun vetovoima ja houkuttelevuus lisääntyvät ja sen asema tulevaisuuden tarpeisiin vastaavana alueena vahvistuu.

Vaikka tavoitteena on ”pelastaa maailma”, toiminta luo myös kannattavaa liiketoimintaa. Pääkaupunkiseudusta onkin tarkoitus synnyttää paikka, jossa yrityselämä on mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta. Rakentaminen pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä erittäin vilkasta, joten yrityksillä on kaikki mahdollisuudet testata uusia innovaatioitaan. Nämä yritysten kehittämät ja testaamat uudet teknologiat ja konseptit ovat omiaan vietäväksi myös Suomen rajojen ulkopuolelle, jolloin toteutettuja ratkaisuja voidaan käyttää arvokkaina referensseinä.

Lisätietoja:

Arto Palsio, myynti- ja markkinointijohtaja, p. 020 750 200, Ramirent Finland Oy

Ramirent Finland Oy on Ramirentin Suomessa toimiva tytäryhtiö. Olemme Suomen suurin ja kattavin rakennuskonevuokraamo, joka palvelee asiakkaitaan maanlaajuisesti yli 70 toimipisteen verkostollaan ja yli 550 luotettavasta rakennuskonepalvelun ammattilaisesta koostuvan henkilöstön voimin. Laajan toimipisteverkon ansiosta olemme lähellä asiakkaitamme ja voimme palvella asiakkaitamme kattavasti kaikkialla Suomessa. Rakennusala on suurin yksittäinen asiakasryhmämme, mutta asiakaskuntaamme lukeutuu myös asennusliikkeitä, teollisuuslaitoksia, telakoita, kunnan ja valtion viranomaisia sekä yksityisiä kotitalouksia. www.ramirent.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.